
6 skrzydełek z kurczaka
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka musztardy miodowej
1/2 cytryny
sól
pieprz świeżo mielony
3 kulki ziela angielskiego
kilka listków laurowych
Sposób przygotowania:
Najpierw dokładnie umyj skrzydełka, a następnie osusz (zawsze to robię ręcznikiem papierowym). Wkładamy je do miski i nacieramy solą i pieprzem. Dodajemy musztardę, skraplamy sokiem z cytryny, polewamy syropem klonowym i wkładamy do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Jeśli jednak nie mamy aż tak dużo czasu, to postarajmy się odłożyć chociaż na godzinę tak przygotowane skrzydełka. Dzięki czemu kurczak bardziej nasiąknie marynatą.
Syrop klonowy najlepiej kupować w sprawdzonym sklepie, ja mam swój ulubionym w którym kupuje już od wielu lat i jestem bardzo zadowolona (link w linkach;P)
Dajcie znać z czym łączycie tak przygotowane skrzydełka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz